בשנים האחרונות עולה המודעות לסיכון בו ישראל מצויה מבחינת רגישות סיסמולוגית. אמנם מזה שנים רבות שלא פקדה את הארץ רעידת אדמה בעצמה ניכרת, אבל כל הנתונים מצביעים על כך שרעידת אדמה שכזו תתרחש בעתיד ואף עלולה להתרחש בכל רגע נתון. כמו שראינו במקרים של ארצות אחרות בשנים האחרונות, לאסונות טבע יש פוטנציאל להחריב שכונות שלמות, להרוג אלפי בני אדם ולשתק את המדינה למשך פרק זמן לא ברור. מסיבה זו אושרה לפני כחמש שנים תכנית מתאר ארצית לחיזוק מבנים קיימים מרעידות אדמה, להלן תמ"א 38. התכנית מתייחסת לחיזוק כל המבנים שנבנו לפני שנת 1980 וכן מבנים שנבנו לאחר שנה זו אך לא עמידים דיה בפני רעידות אדמה.
המצב כיום
מן הנתונים שבידי כנסת ישראל עולה כי חמישים ושבע ועדות מקומיות, ארבעים ושמונה אחוזים מכלל הוועדות, נענו לפניה. בסך הכל 93 בקשות אושרו מתוך 190 שהוגשו. בתל אביב נמצא האחוז הגבוה ביותר הן של בקשות והן של אישורים. 51 ואחת בקשות אושרו מתוך 107 שהוגשו. גם בחיפה ובמחוז המרכז נרשמה היענות. במחוז חיפה הוגשו 46 בקשות, מתוכן אושרו 23, ובמחוז המרכז הוגשו 28 בקשות ואושרו 15. עם זאת במחוז הדרום, ירושלים, והצפון נרשמה היענות חלשה יותר. במחוז הדרום הוגשו 6 בקשות ואושרו 3, במחוז ירושלים הוגשו 3 ואושרה אחת ובמחוז הצפון לא הוגשה אף בקשה. בהינתן הנתון על פיו כתשע מאות אלף דירות בישראל נבנו לפני שנת 1980 ניתן לראות שפוטנציאל המימוש של תכנית תמ"א 38 גבוה בהרבה מההיענות בשטח.
בפברואר 2010 אישרה הממשלה הרחבת בנייה שתאופשר לקבלן על מנת להגביר את כדאיות התכנית. במקום תוספת בניה של קומה אחת ניתן לבנות שתיים כלומר לסגור קומה אחת ולבנות עוד קומה על הגג. בנוסף הופרש לאחרונה כסף שנועד למסע פירסום לעידוד התכנית בקרב הציבור. עם זאת לבעיית הכלכליות של התכנית עדיין אין פתרון אפקטיבי דייה לאורך זמן ויש צורך בייעול התכנית או מציאת אלטרנטיבות לה.